Help

Veel gestelde Vragen:

Hoe schrijf ik me in voor een cursus reanimatie en wat kost dit?

U kunt zich inschrijven voor een cursus reanimeren op deze website onder het kopje Opleidingen. Er worden cursussen gegeven voor starters/beginners en herhalingscursussen. De kosten bedragen op dit moment € 25,00 per persoon.

Hoe werkt een AED?

Twee, aan de AED verbonden, elektroden worden geplaatst op de borst van de patiënt. Een computer in de AED analyseert het hartritme van de patiënt en bepaalt of het nodig is een schok toe te dienen om de patiënt te redden. Als er bepaald is door de computer in de AED dat een schok nodig is, wordt er door middel van een stem instructies gegeven om de gebruiker te helpen om het leven van de patiënt te redden.

Wat betekent AED?

AED staat voor Automatische Externe Defibrillator.

Waar bevinden zich in Uden AED’s?

Waar in Uden zich de AED’S bevinden vindt U op deze website onder het kopje AED- locaties.

Wat is een AED?

Een AED is een apparaat waarmee men een elektrische schok aan het hart kan toedienen, wanneer er sprake is van levensbedreigende hartritmestoornissen. Een ingebouwde computer analyseert het hartritme van het slachtoffer en bepaalt automatisch of het noodzakelijk is een stroomstoot toe te dienen. Het apparaat geeft u via een ingebouwde computerstem opdracht om een stroomstoot toe te dienen of te starten met hartmassage en mond op mondbeademing. In een ingebouwd display kan men de gesproken opdracht ook aflezen. De AED leidt u op een veilige wijze door de reanimatie heen tot professionele hulpverleners het van u overnemen.

We willen een AED voor de wijk, buurt of appartementencomplex. Kan dit via de Stichting Uden Hartveilig?

U wilt een AED aanschaffen voor uw wijk, buurt, of appartementencomplex. Wij kunnen u hierbij helpen. U kunt kiezen uit kopen of leasen. Bij koop moet u rekenen op ongeveer € 1.750 inclusief kast en montage. Het onderhoudscontract bij ons kost € 150 per jaar. Bij lease is het bedrag afhankelijk van het pakket wat u kiest. U kunt uitgaan van een bedrag tussen de € 45 en € 60 per maand. Wij zorgen ervoor dat de locatie waar de AED wordt opgehangen op onze website komt. Het is belangrijk dat er personen in uw buurt een reanimatiecursus volgen om met de AED om te kunnen gaan. Dat kan ook via deze stichting. Zie het kopje cursussen op deze website. U kunt ook een AED aanschaffen via de Hartstichting Nederland. Ga hiervoor naar BuurtAED.nl


Contact

Email:

Info@udenhartveilig.nl

 

Secretariaat:

Maurits van den Bosch
06-50227099

Over ons

De Stichting Uden Hartveilig heeft als doel een optimale spreiding van goed werkende AED’s in Uden en het opleiden van zoveel mogelijk mensen om te kunnen reanimeren.

© Uden Hart Veilig 2021. All rights reserved